Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Piedalies eseju konkursā "Vides vīzija"
Publicēts 13. oktobrī, 2009.
Lai mudinātu jauniešus pārdomāt un analizēt aktuālās vides aizsardzības problēmas un veicinātu viņos rūpes par vidi, dabu un izpratni par vides aizsardzības jautājumiem, DnB NORD Vides glābšanas komanda izsludina eseju konkursu vidusskolu audzēkņiem „Vides vīzija”.

    Esejās konkursa dalībniekiem jāpauž savs redzējums par Latvijā notiekošajiem procesiem vides aizsardzības jomā un jāformulē savas idejas un priekšlikumi situācijas uzlabošanai. Jaunieši tiek aicināti paust savus ieteikumus par to, kas būtu jādara gan katram no mums, gan atbildīgajām valsts iestādēm, lai parūpētos par vides aizsardzību.

    Piecu labāko eseju autori balvās saņems portatīvos datorus, savukārt labākā darba autoram būs arī iespēja tikties ar vides ministru Raimondu Vējoni, lai klātienē diskutētu par savā darbā aplūkotajiem jautājumiem.

DnB NORD Bankas viceprezidents Ivars Kapitovičs uzsver šādu konkursu nozīmi: „Konkursa mērķis ir mudināt jauniešus aizdomāties par aktuālajām vides problēmām un sniegt iespēju brīvi izpaust savas idejas un redzējumu par to, kā nepieciešams rūpēties par vidi Latvijā. Ar patiesu interesi gaidu brīdi, kad varēsim izvērtēt konkursa dalībnieku darbus, jo ir būtiski, lai paaudze, kas pēc desmit gadiem pieņems valstij un sabiedrībai svarīgus lēmumus, jau tagad izprastu situāciju un būtu gatava sniegt savu ieguldījumu tās uzlabošanā ar savām idejām.”

Vides ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktors Rolands Bebris atzīst: „Latvijas vides aizsardzība pēc 10 gadiem nav iedomājama bez izglītotiem un patriotiski noskaņotiem jauniem cilvēkiem, kas spēj saglabāt šodienas vērtības un nostiprināt tās mūsu sabiedrībā. Tieši krīzes laikā mēs labāk spējam novērtēt mūsu paliekošo bagātību - jūru, upes un ezerus, mežus un purvus, mūsu augu un dzīvnieku dažādību. Jā, citas valstis ir bagātākas un sociāli vairāk nodrošinātas, tomēr to iedzīvotāji dzīvo savos betona mūros ar domu par vasaras atvaļinājuma pavadīšanu pie dabas. Mums ir godam jānosargā mūsu senču atstātās dabas bagātības, attīstot ilgtspējīgu tautsaimniecību.”

Konkursā var piedalīties visi Latvijas vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10., 11. un 12. klašu audzēkņi. Esejas jāiesniedz līdz 16. novembrim, nosūtot pa e-pastu uz adresi – konkurss@izglabsim.lv. Pēc darbu iesniegšanas tos izvērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir vides eksperts Māris Olte, DnB NORD Bankas viceprezidents Ivars Kapitovičs un Vides ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktors Rolands Bebris.

Visa aktuālā informācija par konkursa noteikumiem, tā norisi un rezultātiem tiks publicēta interneta mājas lapā www.izglabsim.lv. Sīkāka informācija pieejama, kontaktējoties ar konkursa koordinatori Lauru Lasmani – tālr.: 67812241, e-pasts: laura@izglabsim.lv.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: